İstanbul Arıcılar Birliğinde bal gibi kurs

İstanbul Arıcılar Birliği olarak üreticilerimizle buluşmaya devam ediyoruz. Arıcılığa yeni başlayacaklar ve aktif olarak arıcılık yapan arı severlere kurslarımızla destek veriyoruz. Her ay yapılan arı yetiştiriciliği kurslarımızda teorik ve uygulamalı olarak eğitim verilmektedir. Teorik derslerde bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım, kışlatma, bal üretimi, arı ürünleri üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler ve gezginci arıcılık ile arı sağlığı konuları anlatılmaktadır. Uygulamalı derslerde arılı kovan hazırlama, arı kolonisinin bakım ve beslenmesi, arıya kat verme ve bölme, arı ürünlerinin hasadı, arıcılık araç, gereç ve ekipmanlarının bakım ve onarımı gibi konularda bilgi ve becerileri kazandırmaya yöneliktir. Uygulamalı derslerimiz İstanbul Arıcılar birliği tarafından kurulan özel arılık bölgelerimizde yapılmakta olup uzman kadromuz tarafından teknik bilgilerin yanı sıra diğer arı ürünleri olan polen, arı sütü, propolis, bal mumu ve arı zehri üretimi ve önemi hakkında farkındalık yaratmaktır. Başarılı olan arıcılarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. İstanbul Arıcılar Birliği olarak sadece eğitim vermekle kalmıyor arıcılarımıza uzman ekibimizle her türlü bilgi ve ekipman desteği sunuyoruz.

Değerli arıcılarımız kendi ana arılarınızı üretmek ve yetiştirmek ister misiniz?

İstanbul Arıcılar Birliği olarak üreticilerimize sunduğumuz bir diğer hizmet ise Ana arı yetiştirme kursları vermektir. Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle yapılan ana arı yetiştirme kurslarımız uygulama için hazırladığımız arılık sahalarında yapılmakta olup eğitimler teorik ve pratik olarak verilmektedir. Ana arı kurslarının amaçı; ayrı bir üretim dalı olan ana arı yetiştiriciliği alanının denetim altına alarak özel ve tüzel işletmelerce nitelikli ana arı üretimi yapılmasını sağlamak ve yardımcı olmaktır.

İstanbul Arıcılık Kursu başvuru için aşağıdaki formu doldurunuz.

Not: Kurslarımız ücretlidir.