İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur ÇİLENK : Arı Ürünlerini Tüketmeyi Tavsiye Ediyor

Dünyada hızla yayılan ve son günlerde ülkemizde de görülen COVİD-19 Corona Virüs vakalarından korunmak amaçlı halkımız tedbiri elden bırakmamıştır.
Dezenfekte çalışmaları, Sağlık Bakanlığı’ndan önerilen kurallar, evden çıkmamaya gayret göstermek ve temasta bulunmamak bu tedbirlerin içinde sayılabilir. Çalışmalarından dolayı Sağlık Bakanımıza ve bütün sağlık çalışanlarına teşekkür eder, saygılarımızı sunarız. İnsan sağlığı açısından savunma sistemini desteklemek gerektiği de şüphesiz dikkat edilmesi gereken bir konudur. İşte tam bu noktada Birlik Başkanımız Onur ÇİLENK arı ürünlerini tüketmeyi tavsiye ediyor.

Onur ÇİLENK;
“Arılardan elde edilen temel ürün olan Bal, içerisinde bakteri yaşayamayan tek gıdadır. Boğaz enfeksiyonlarında ilk yaklaşımdır.
Arıların kovanı dezenfekte etmek için ürettiği yüzyılın mucizesi olarak da bilinen Propolis maddesi, doğal bir antioksidan ve metabolizmayı destekleyici, bağırsak florasını düzenleyici etkisi vardır.
Arıların yavru beslemede kullandığı Polen, içeriğinde bulunan amino asit ve minerallerin dengeli ve insan sağlığı açısından tamamlayıcı olması sebebiyle tüketilmesi çok faydalıdır.
Arıların kraliçe arıları beslemek için hipofaringeal bezlerinden salgıladıkları arı sütü ise, virüs veya hastalık dolaylı olabilecek halsizlikten korur, savunma sistemini destekler.”
Hem çevremizi temiz tutarak hem de vücudumuzu destekleyerek tam anlamıyla tedbir almış oluruz. Tedbiri elden, arı ürünlerini evinizden eksik etmeyin.
Arı varsa hayat var!